FR   NL   EN  

Dirk De Moor


Dirk De Moor Geboren te Antwerpen, maakt hij op jeugdige leeftijd deel uit van het zangkoor van het Collège Saint Pierre te Ukkel (België). Na lessen te hebben gevolgd aan de Muziek Academies van Ukkel en St Gillis, schrijft hij zich als student in bij het Koninklijk Muziek Conservatorium te Brussel waar hij bij Nicole Welbès koorleiding studeert.

Van 1979 tot 1985 is hij lid van de zang-ensembles van de RTBF en BRTN evenals van het koor van de Koninlijke Muntschouwburg. Sinds 1971 dirigeert hij een tiental gemengde- en mannenkoren. In 1974 sticht hij "Le Petit Orgue", een ensemble van 12 mannelijke vocalisten dat hij tot in 1994 leidt. In 1983 behaalt dit ensemble o.a. de Eerste Prijs op de 20ste editie van "Les Rencontres Chorales Internationales de Montreux". Hij heeft het uitgebreide gebied van de mannelijke vocale muziek diepgaand bestudeerd en heeft zich in de interpretatie van Schubert en het orthodoxe repertorium gespecialiseerd. Hij heeft 450 opvoeringen in België en in het buitenland op zijn actief en heeft 6 platen geregistreerd.

Dirk De Moor heeft het Mannelijk Vocaal Ensemble van de Munt tijdens een recital in 1987 gedirigeerd en de leiding waargenomen van het Feest van de Muziek te Brussel in juni 1988 met de medewerking van 600 choristen.
Van 1986 tot 1997 staat hij aan het hoofd van het Mannelijk Vocaal Ensemble van de Grote Synagoge van Brussel (o.a. een recital met Joseh Malovany, cantor aan de Fifth Avenue Synagogue, New York).

Dit quatuor van beroepsmusici verzorgt, dankzij een rijk eigen repertorium, de 80 grote feesten en kerkdiensten die het Israëlisch liturgisch jaar opluisteren.
Dirk De Moor is eveneens lesgever aan verscheidene koorzangstages. Hij maakt deel uit van zowel nationale als internationale jury’s: de Schubert Wedstrijd te Wenen, de Rencontres Chorales Internationales de Montreux,…

Hij is sinds september 1990 belast met de leiding van het Koor van de Europese Unie.
 

Evenementen

Zie Agenda

Herfstconcerten

STABAT MATER

Peter Cornelius

18 oktober 2013

Conservatorium Brussel

Facebook

Ce site a été optimisé pour PC avec Firefox 3 et définition d'écran de 1600 x 1200