Mormon Tabernacle Choir is

Mormon Tabernacle Choir Wiki

Mormon Tabernacle Choir eller Mormon Tabernakelkoret består af 360 medlemmer, alle frivillige. Koret er sponsoreret af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, men er i øvrigt selvfinancierende, gennem koncertturneer, pladeudgivelser m.v. Korets dirigent er Mack Wilberg[1]

Præsident Ronald Reagan kaldte koret for "Amerikas Kor", og består af 360 mænd og kvinder. Selvom de fleste kormedlemmer bor i umiddelbar nærhed af det berømte Mormon Tabernakel i Salt Lake City, Utah, anvender nogle kormedlemmer lang tid på transport for at deltage i korets ugentlige øvelser samt korets ugentlige radio- og TV-udsendelse. Kormedlemmerne er alle frivillige og modtager ikke betaling for deltagelse i koret, ej heller dækning af rejseomkostninger eller optrædener. I mange familier synger både mand og hustru i koret, og nogle familier har deltaget i koret i flere generationer.

Koret blev grundlagt i August 1847, kun en måned efter at de mormonske pionerer ankom til Saltsødalen i midtvesten midt i Rocky Mountains. Siden den 15. juli 1929, har koret sendt sin ugentlige radioudsendelse Musik og Det Talte Ord, den længste netværksudsendelse i radiofoniens historie, via CBS Radio Network. Siden begyndelsen af 1960erne er udsendelsen endvidere blevet sendt via TV, og sendes nu via mere end 2.000 radio og TV-stationer verden over.

Mormon Tabernakelkorets særlige "sound" siges ofte at være verdensberømt i sig selv, og genkendes straks. Selvom koret traditionelt er kendt for høj kvalitet, har tidligere chefdirigent Craig Jessop lavet adskillige ændringer for at forbedre den overordnede kvalitet i korets lyd og hele fremtræden. I pladeoptagelser optræder koret normalt med the Orchestra at Temple Square eller det verdensberømte orgel i Tabernaklet. Med færdiggørelsen af det mægtige Conference Center, en af USAs største koncertsale, umiddelbart over for Tempelpladsen, har koret nu 2 imponerende sale til rådighed for sine koncerter, radio- og TV optrædender.

Minimums alderen for deltagelse i koret er for kort tid siden ændret fra 30 til 25 år, og kormeldemmers deltagelse i koret er begrænset til max. 20 år i koret, eller indtil medlemmet når 60 år, for på den måde at skabe plads for nye tallenter. Nye kormedlemmer deltager i the Temple Square Chorale, som er et træningskor inden de endeligt optages i the Mormon Tabernacle Choir, og modtager her undervisning i både musikteori og egentlig optræden.

Optræden for amerikanske præsidenter[redigér | redigér wikikode]

Koret har også deltaget ved flere særlige begivenheder, som f.eks.:

Koret har modtaget en lang række hædersbevisninger, bl.a. National Medal of Arts (2003). Dets radioudsendelse er indsat i National Association of Broadcasters "hall of fame." Koret har også modaget to Peabody Awards for sin service til amerikansk radio (1944, 1962) og fik tildelt Freedom Foundation's "George Washington Award" (1981, 1988).

I 1960 vandt koret en Grammy Award for Best Performance by a Vocal Group or Chorus ved Grammy uddelingen i 1960 for sin indspilning af "Battle Hymn of the Republic" som ændrede teksten fra "let us die to make men free" til "let us live to make men free."

I 2006 blev koret hædret med Laureate of the Mother Teresa Award.

og i 2007 blev Spirit of the Season af koret og Orchestra at Temple Square, med norske Sissel, nomineret til hele to Grammy Awards: for henholdsvis "Best Classical Crossover Album" og "Best Engineered Album, Classical."

Siden det første album i 1910, har koret vundet fem guld plader og to platin plader. Koret har udsender over 300 plader og fortsætter med at udsende nye pladealbums. For en lang række pladers vedkommende har koret arbejdet sammen med orkestre som the New York Philharmonic, the Philadelphia Orchestra, the Royal Philharmonic Orchestra of London, the Boston Pops Orchestra, og det nyligt etablerede Orchestra at Temple Square.

Siden etableringen af korets eget pladeselskab, har man udsendt en lang række album, inkl.:

  • Consider the Lilies
  • Peace Like a River
  • America's Choir: Favorite Songs, Hymns, & Anthems
  • Spirit of America
  • Choose Something Like a Star
  • Love is Spoken Here
  • Then Sings My Soul
  • Now Let Us Rejoice: Organ Hymns for the Sabbath
  • Showtime! Music of Broadway and Hollywood
Share this Post

Related posts

Mormon Tabernacle Choir History

Mormon Tabernacle Choir History

JULY 24, 2024

For more than eight decades, nearly the lifetime of radio, the Mormon Tabernacle Choir has presented a weekly program — Music…

Read More
Christmas Mormon Tabernacle Choir

Christmas Mormon Tabernacle Choir

JULY 24, 2024

Christmas with the Mormon Tabernacle Choir Featuring Santino Fontana & the Sesame Street Muppets Holiday Specials…

Read More